fbpx

Curs pregătitor Pearson English International Certificate şi examen online

adminblsh

08 octombrie 2021

Nici un comentariu

Home BlogExamene

Curs pregătitor Pearson English International Certificate şi examen online

Centrul nostru oferă elevilor de clasa a 10.-a, 11-a și 12-a o oportunitate unică de pregătire și examinare internațională Pearson English International Certificate (PEIC) de nivel B1 sau B2, varianta online în urma căruia pot obține un certificat de competență lingvistică ce poate înlocui proba de limbă engleză la Bacalaureat sau admiterea la facultate. 

În perioada 20 octombrie-19 noiembrie 2021, elevii au posibilitatea de a parcurge cursul pregătitor Pearson EIC asincron (online, studiu individual ghidat de profesor nativ) de nivel B1 sau B2 dezvoltat de către Bridge Language Study House și în urma acestuia să beneficieze de un examen gratuit Pearson EIC online de nivel B1 sau B2. 

Certificatele obținute în urma examenului Pearson EIC sunt acreditate de către Ministerul Educației pentru echivalarea probei de limba engleză la BACALAUREAT (Nivelul B1 și B2)

Centrul nostru, fiind centru acreditat de examinare Pearson, a avut onoarea de a fi invitat în campania de lansare a variantei online a examenului Pearson EIC, în cadrul căreia se oferă un examen gratuit (de nivel B1 sau B2) cursanților care frecventează programele noastre educaționale. 

Data limită de înscriere curs și examen: 20 octombrie 2021
Data limită participare la examenul Pearson EIC online: 19 noiembrie 2021

 

 1. Cursul pregătitor Pearson EIC cu studiu individual ghidat:

Cursul pregătitor Pearson EIC se desfășoară online, elevii având posibilitatea de a parcurge materiale de pregătire specifice examenului Pearson PTE în ritmul și timpul lor propriu. Cursul oferă acces 24/7 pe platforma Bridge Online și poate fi accesat timp de 1 lună din momentul înscrierii. Cursul oferă și contact direct cu un profesor expert în pregătire pentru examene internaționale pentru dezvoltarea abilităților de scriere și vorbire.

Detaliile cursului pregătitor Pearson EIC:

Cursul pregătitor Pearson PTE asincron include informații utile despre: 

 • conținutul examenelor, 
 • tipologia testelor, 
 • acordarea și calcularea punctajului,
 • sfaturi și recomandări pentru reușita performanței.

Componentele cursurilor pregătitoare:

 • Test Preliminar – Un test scris și oral prin care evaluăm nivelul de cunoștințe de limbă ale cursanților pentru a-i îndruma spre nivelul de examen potrivit.
 • Format și Conținut – Prezentare a formatului general al examenului, părțile acestuia, timpul alocat pentru fiecare parte, informații despre recunoașterea acestuia.
 • Pregătirea pentru examen – Prezentarea tipurilor de exerciții pe care cursanții le vor întâlni la examen; sfaturi utile despre cum să obțină cursanții rezultatul maxim la fiecare componentă a testului.
 • Referințe Gramaticale – Sintetizează cele mai importante aspecte gramaticale pe care cursanții trebuie să cunoască la nivelul la care doresc să dea examenul, include explicații, exemple precum și exerciții.
 • Glosar – Listă de vocabular și fraze uzuale care îi vor ajuta pe cursanți să își dezvolte lexicul pentru examenele scris și oral.
 • Focus pe Ascultare / Citire / Scriere / Vorbire – Prezentarea detaliată a componentelor unui examen tip care include explicarea amănunțită a fiecărui exercițiu precum și sfaturi utile despre abordarea fiecărei abilități lingvistice; cursanții vor avea contact direct cu un profesor expert în pregătire pentru examene internaționale pentru dezvoltarea abilităților de scriere (feedback în scris) și vorbire (contact ‘live’)
 • 2 teste tip simulare care oferă cursanților mai mult exercițiu; acestea includ și 
 • 2 evaluări orale individuale ‘live’ (pre-stabilite, separat de testul scris) 
 • Posibilitatea de a rezerva simulări adiționale pentru exersarea mai aprofundată a abilităților de citire, ascultare, scriere și vorbire (150 RON / simulare)
 • Cursul pregătitor oferă aprox. 25 ore de studiu în total și contact direct cu un profesor expert în pregătire pentru examene internaționale (fie în formă ‘live’ în cazul testelor de vorbire, fie în formă de feedback detaliat în scris în cazul testelor de scriere)

Prețul cursului pregătitor Pearson EIC: 395 RON (acces ‘single-user’ cu valabilitate de 1 lună)

 

 1. Examenul internațional Pearson EIC:

Elevii trebuie să participe la examenul Pearson EIC gratuit (la nivelul ales) până cel târziu în data de 19 noiembrie 2021. După această dată examenul va fi accesibil doar contra cost. Certificatele vor fi eliberate în perioada ianuarie-februarie 2022.

 

Formatul testului: Acest examen durează aproximativ 3 ore şi are 4 teste în componenţă: ascultare, vorbire, citire și scriere.

Punctaj: Fiecare dintre cele 4 teste are un punctaj în procente %. Pentru a trece examenul este necesar să obţineţi o medie de 50 % la testele de ascultare, citire şi scriere PLUS 50% la testul de vorbire.

Certificările sunt desemnate după modelul următor:

Pass: 50-59%

Merit: 60-74%

Distinction: 75-100%

 1. Modalitatea de înscriere:

Candidații pot să se înscrie la cursul pregătitor și examen completând următorul formular: https://forms.gle/QLXUbs3M17dXB5C76

Înscrierea la curs/examen se consideră finalizată doar după confirmarea plății taxei de curs. 

Taxa de curs se achită prin transfer bancar în următorul cont: 

Titular: Asociația Bridge Language Study House
IBAN: RO47 BTRL 0130 1205 7590 61XX (Banca Transilvania)

* Notă: La detalii vă rugăm să specificați NUMELE și TIPUL CURSULUI pentru care transferați taxa de curs: Pearson Online – [Nume de familie]