fbpx

Curs Germana Copii Cluj

Limba germană nu mai este doar o "modă", ci este o limbă din ce în ce mai folosită și căutată în zilele noastre iar cunoștințele avansate ale acesteia pot deschide orizonturi noi. Cursurile de limba germană pentru copii au fost concepute pentru a veni în ajutorul părinților care au recunoscut oportunitățile pe care cunoștințele de limba germană ar putea însemna pentru viitorul copiilor lor și doresc ca cei mici să aibă posibilitatea de a se familiariza cu această limbă chiar de la o vârstă fragedă. Predarea limbii germane încă suferă un loc mai inferior în cadrul învățământului formal, în comparație de predarea limbii engleze, astfel copiii nu prea au acces la învățatarea acestei limbi în clasele primare.

Pentru cine a fost conceput programul?

Programul a fost creat în primul rând pentru copiii de clase primare, care au acces redus la învățarea limbii germane în cadrul programei școlare. Cursurile de limba germană sunt organizate pentru două categorii de vârstă, respectiv:

 • copii de 8-9 ani (clasele 2-3)
 • copii de 10-11 ani (clasele 4-5)

Am ales să extindem accesul la cursurile de limba germană și copiilor de clasa a 5-a, deoarece în multe școli limba germană este introdusă ca a doua limbă străină în primul an de gimnaziu și copiii au nevoie de mult suport pentru depunerea bazelor acestei limbi.

Ce presupune programul?

Limba germană este o limbă foarte grea, cu multe reguli și excepții gramaticale, care, dacă abordarea este una tradiționalistă, poate fi foarte copleșitoare și demotivantă pentru un debutant în învățarea acestei limbi. De aceea cursurile noastre oferă o abordare practică a limbii germane, cu mult accent pus pe comunicare şi joacă, într-o atmosferă prietenoasă și interactivă prin care copiii învaţă limba germană fără să realizeze. Baza programului este un curriculum sistematizat şi bine structurat, care este adaptat la interesele şi nevoile copiilor prin multe jocuri, competiţii şi activităţi de grup. Numărului copiilor într-o grupă este restrâns, ceea ce ajută la dobândirea unui progres însemnat într-o perioadă scurtă de timp.

Cum se organizează cursurile de germana pentru copii?

Cursurile sunt organizate în formă ‘ongoing’ pe tot parcursul anului şcolar cu 1 ședință de 1,5 ore (90 minute). Copiii pot să adere la cursurile de limba germană și pe parcursul anului școlar în limita disponibilității locurilor din grupe.

La înscriere vom evalua cunoștințele de limba germană ale copiilor și pe baza rezultatului îi vom repartiza la nivelul de studiu corespunzător.

Atenţie: acest program este unul de lungă durată, care necesită dedicare şi participare activă pentru aprofundarea cât mai eficientă şi sistematică a limbii germane şi nu este conceput ca şi o serie de meditaţii care se pot întrerupe oricând. La baza conceperii acestui program de meditații germană pentru copii stau standardele lingvistice ale Cadrului Comun European de Referinţă a Limbilor.

Preţul cursului de limba germană:

Preţul cursului este de 65 ron pe şedinţă /participant și include toate materialele didactice şi manualul cursului.

Modalitatea de plată:

Taxa de curs se plăteşte lunar, pentru numărul de şedinţe organizate într-o lună, la începutul fiecărei luni (până la data de 5 a lunii în curs). În cazul lunilor scurte, se va achita abonament pe 2 luni în prealabil. În caz de boală (dovedită prin adeverinţă medicală) taxa de curs pentru şedinţa pierdută va fi decontată luna următoare. Absența de la şedinţele de curs din alte motive nu scuteşte părinţii de la plata cursului.

Ce alte abilităţi ai copiilor mai dezvoltă programul în afară de cele lingvistice?

  • îşi vor exersa abilităţile de comunicare în limba germană fără inhibiţii
  • vor avea o deschidere culturală prin temele abordate în timpul cursului
  • vor învăţa cum să socializeze în mod spontan în limba germană
  • îşi vor dezvolta încrederea în sine şi în abilităţile lor de a utiliza limba germană
  • îşi vor dezvolta spiritul de echipă precum şi abilităţile de a lucra cu un partener sau în cadrul unei echipe
  • vor însuşi technici utile cum să îşi exerseze cunoştinţele limbii germane şi în afara orelor de studiu

Când începem ? Din 2 octombrie 2023

Înscrierea la cursuri se face prin completarea formularului de mai jos. Vom lua legătura cu parintii cu cca 7- 10 zile înainte de începerea cursurilor pentru o testare prealabilă a nivelului de cunoștințe al viitorilor cursanti.

Locația de desfășurare a cursurilor:

Pret : 65 RON

Vrei sa te inscrii?
Contacteaza-ne!

  Datele completate vor fi păstrate și folosite în vederea soluționării cererii tale. Vezi și politica de confidențialitate.

  Vreau să primesc noutăți și oferte prin email

  Te-ar putea interesa si

  15-06-2024

  31-05-2024