fbpx

Aripi pentru Îngeri & Şcoala Îngerilor

 

Asociaţia noastră se implică din anul 2012 în două programe caritative denumite „Aripi pentru Îngeri”, respectiv „Şcoala Îngerilor”. Ambele programe sunt dedicate unor case de copii, mai exact Casei de Copii Sfânta Tereza din Rimetea, respectiv Centrului Bethesda din Jebucu, programele având scopuri diferite, dar complementare:

 Aripi pentru Îngeri aduce bucuria sărbătorilor micilor locuitori din casa de copii prin cadouri de Crăciun sau echipamente şcolare cu ocazia începutului de an academic. Vizita anuală la casa de copii Sfânta Tereza a devenit o tradiţie pentru echipa noastră şi aduce bucurie nu doar copiilor, ci şi nouă, vizitatorilor. Acest program anual a fost şi rămâne susţinut de donatori şi sponsori externi cu suflet mare.

Ca şi o completare, Şcoala Îngerilor a venit cu programe educative şi culturale pentru acest grup ţintă (copiii din cele 2 centre), ea fiind repetată în cadrul mai multor ediţii şi susţinută prin diferite programe de finanţare:

  • În anul 2015 o echipă formată din 3 membrii BLSH a vizitat casa de copii Sfânta Tereza timp de o săptămână, oferind programe de educare interetnică despre minorităţile naţionale din România, costurile fiind acoperite prin finanţare nerambursabilă de la Departmantul pentru Relaţii Interetnice. Mai departe, cu ocazia acestui an am vizitat casa de copii şi cu un program de educare a citirii, împrumutând cărţi copiilor
  • În vara anului 2016, respectiv 2018, cu finanţarea Fundaţiei Bethlen Gabor. am reuşit să organizăm excursii şi programe culturale la Cluj-Napoca, respectiv Alba Iulia pentru ambele centre cu care colaborăm.
  • În 2019, cu sprijinul Fundaţiei Communitas am putut oferi cursuri gratuite de limba şi cultura Română micilor învăţăcei.

În toamna anului 2022 am reușit să le oferim copiilor din casa de copii Sfânta Tereza o excursie mult așteptată la cascada Șipote și am parcurs traseul tematic Pietrele Vorbitoare din masivul Bedeleu unde am învățat despre ce înseamnă sustenabilitatea, cum să protejăm natura şi ce putem face fiecare pentru a fi mai responsabili cu mediul care ne înconjoară. Activitatea a fost susţinută financiar din donaţii ale persoanelor fizice şi juridice, iar profesorii care au susținut activitățile educative fac parte din echipa de implementare a proiectului Erasmus+ HikeWays.

În timp ce echipa noastră face tot posibilul pentru atragerea fondurilor necesare susţinerii ediţiilor viitoare ale Şcolii Îngerilor, avem nevoie de sprijinul Dumneavoastră pentru a putea susţine anual programul Aripi pentru Îngeri! Din donaţiile strânse vom putea oferi casei de copii şi pe viitor: cadouri de Crăciun, conform listei cu dorinţele copiilor, alimente neperisabile (eg. ulei, orez, făină, etc), respectiv alte consumabile necesare pentru şcoală sau viaţa de zi cu zi (eg. săpun, detergent, încălțăminte, etc.)

 

Ne puteţi fi alături prin depunerea unei donaţii la următoarele date:

Asociaţia Bridge Language Study House

CUI: 14993745

Cont bancar (lei): RO88BTRLRONCRT0075906102

Banca Transilvania

Vă rugăm să menţionaţi la subiectul transferului „Aripi pentru Îngeri”.

Dacă sunteţi persoană juridică şi doriţi să ne fiţi alături prin sponsorizare sunteţi rugat să ne contactaţi la: eniko@blsh.ro sau 0771131618. 

Persoana de contact: Eniko Gaspar, coordonator de proiecte.

 

Vă mulţumim că ne (şi le) sunteţi alături!