fbpx

DigiTise! Digital Toolkit for 50+ teachers – (Toolkit for 50+, 2021-2023)

Proiectul “DigiTise” este un Parteneriat Strategic Erasmus Plus în domeniul educaţiei adulţilor, care s-a desfăşurat în perioada 2021-2023 şi a fost implementat de şase instituţii de învăţământ din România, Grecia, Polonia, Italia, Irlanda şi Germania. 

Proiectul a fost bazat pe nevoile comunităţii pedagogice generate de către situaţia pandemică, schimbarea bruscă de la predarea clasică la cea online. Acest transfer a fost solicitant pentru toată comunitatea didactică, dar mai ales pentru profesorii mai în vârstă cărora le lipsesc competențele digitale de bază. Astfel, profesorii cu vârsta de peste 50 de ani au fost grupul țintă al acestui proiect, ţelul fiind să îmbunătățim abilităţile lor digitale. 

Proiectul a produs două rezultate principale:

  • Un Manual conţinând 15 instrumente digitale diferite, respectiv 45 de exerciţii de bună practică, contribuind la ridicarea nivelului de calitate al educaţiei online. Handbook-ul conţine trei capitole importante: listarea generală a instrumentelor digitale folosite în educaţie, exerciţii practice şi un ghid de integrare a metodelor în cadrul cursurilor online.
  • O serie de cursuri MOOC de zece şedinţe, în cadrul cărora profesorii au oportunitatea de a dezvolta competenţele lor digitale. Cursurile încep la un nivel începător de cunoștințe ajutând grupul ţintă să avanseze până la un nivel avansat.

Obiectivele proiectului au servit unui scop comun: ridicarea nivelului educaţiei online şi ajutarea profesorilor cu instrumente digitale necesare pentru a asigura calitatea cursurilor online. 

Coordonator: 

Bridge Language Study House (https://www.blsh.ro)

Parteneri: 

Europass, Italia  (www.teacheracademy.eu)

Mathemagenesis Idiotiki Kafalaiouchiki Etaireia, Grecia ( https://mathemagenesis.com/)

Eurospeak Limited, Irlanda (www.eurospeak-ireland.com)

Iberika Education Group GGMBH, Germania (www.iberika.de)

Studium Languages Center Sp. Z.O.O. Spolka Jawna, Polonia (www.studium.com.pl)

 

Website şi rezultatele proiectului:
https://digitiseproject.eu/

Fiți alături de noi şi pe Facebook!