fbpx

Programe de formare Erasmus +

Începând cu anul 2019 Bridge Language Study House, în colaborare cu Europass Teacher Academy oferă programe de formare pentru personalul instituţiilor de învăţămând din întreaga Europă.

 

Programele de formare au fost dezvoltate în cadrul Proiectului de Mobilitate Erasmus+ “Poduri de succes pentru BLSH” (2018-2019) şi acoperă tematici interesante şi de actualitate atât pentru profesori, cât şi pentru managerii instituţiilor de învăţământ din toate sectoarele de educaţie. Toate programele de formare au o durată de 6 zile şi sunt oferite în cadrul Centrului nostru din Cluj-Napoca, fiind disponibile şi în alte oraşe din Europa.

 

 

Instrumente şi competenţe antreprenoriale pentru profesori şi studenţi

Competenţele antreprenoriale nu sunt necesare doar anteprenorilor, ele aduc un aport important şi profesorilor şi cursanţilor. Posesia acestor competenţe asigură de exemplu profesorilor un management mai eficient al clasei, o planificare mai eficientă a procesului de învăţare, iar studenţilor o pregătire mult mai bună pentru piaţa muncii. 

Astfel cursul se focusează pe dezvoltarea competenţelor antreprenoariale ale profesorilor şi pe însuşirea cunoştinţelor despre instrumente practice, care, aplicate la clasă, dezvoltă spiritul antreprenorial al cursanţilor. 

 

Profesori moderni pentru cursanţi moderni: provocări ale secolului 21

Programul de formare oferă posibilitatea de a împărtăşi idei şi bune practici despre provocările cu care se luptă profesorii din zilele noastre. De asemenea, aduce soluţii pentru a face faţă celor mai relevante provocări ex. diferenţe culturale, mediul schimbător, importanţa tehnologiei în educaţie.

 

Reformarea predării prin comunicare eficientă, public speaking şi storytelling

“Comunicarea eficientă este 20% din ceea ce ştii şi 80% din ceea ce simţi că ştii” (Jim Rohri). Profesorii sau formatorii se confruntă zilnic cu provocări în ceea ce priveşte interacţiunea umană. Cursul echipează participanţii cu acele instrumente, cu ajutorul cărora ei pot coopera mai bine cu alţii, îşi pot îmbunătăţii relaţiile cu studenţii şi îşi pot dezvolta abilităţile de rezolvare a problemelor.

 

Cheia spre un mentorat de conducere eficient

Mentoratul de conducere este asemenea unei oglinzi prin care angajaţii/cursanţii îşi pot descoperi emoţiile funcţionale şi nefuncţionale într-un mod natural şi prin care sunt ajutaţi să conştientizeze şi să schimbe propriile comportamente şi acţiuni. Cursul se adresează profesorilor şi managerilor instituţiilor de învăţământ care doresc să înţeleagă şi să creeze un mediu de comunicare eficient cu angajaţii/cursanţii şi care vor să îşi dezvolte abilităţile de leadership transformaţional.

 

Formarea formatorilor: de la profesor la trainer

Acest program de formare este dedicat acelor profesori, care doresc să îşi dezvolte cariera şi să devină formatori. Programul dezvoltă toate acele abilităţi care sunt necesare unui formator şi pune la dispoziţia participanţilor toate acele cunoştinţe, cu ajutorul cărora ei pot asigura învăţarea eficientă din cadrul unui program de training. 

Mai multe detalii, înscrieri şi informaţii: https://www.teacheracademy.eu/course/effective-teaching/

 

Eliberează-ţi creativitate!

“Creativitatea este o abilitate care se poate învăţa, dezvolta şi aplica” (Edward de Bono), dar, din păcate ea se poate bloca în anumite circumstanţe, de exemplu din cauza oboselii, a stresului sau a unor stări emoţionale. Cursul este menit să dezvăluie mai în amănunt conceptul creativităţii şi să echipeze participanţii cu tehnici de combatere a blocajelor de creativitate. De asemenea, oferă soluţii pentru reînprospătarea rutinei zilnice.

Mai multe detalii, înscrieri şi informaţii: https://www.teacheracademy.eu/course/creativity/