fbpx

Sharing best practices in teaching English to 50+ (Best for 50+, 2017 – 2019)

Parteneriatul Strategic Erasmus+ “Best for 50+” se bazează pe probleme curente şi urgente de nivel European. Până în anul 2030 aproape jumătate din populaţia Europei va avea peste 50 de ani. Pentru prevenirea efectelor negative ce le presupune schimbarea structurii sociale s-au implementat diferite programe de sprijinire a îmbătrânirii active. Una din elementele care ajută performanţa pe termen lung este învăţarea pe tot parcursul vieţii, inclusiv învăţarea limbilor străine. Învăţarea pe tot parcursul vieţii este o provocare atât pentru studenţi cât şi pentru profesori. Pe baza observaţiilor făcute de parteneri şi pe baza studiilor din domeniu, studenţii cu vârsta de peste 50 de ani au nevoie de o abordare diferită decât tinerii. Prin proiectul implementat de trei instituţii din Polonia, Estonia şi România ne-am propus să venim în sprijinul profesorilor care predau limba Engleză la adulţi de peste 50 de ani, dat fiind că aceştia se confruntă cu aceleaşi dificultăţi şi bariere. Prin împărtăşirea bunelor practici şi experienţe dorim să îmbunătăţim competenţele şi cunoştinţele profesorilor de limba Engleză. Ca şi un rezultat al celor doi ani de cooperare se va implementa un Ghid de Bune Practici şi Tipsuri, care va fi disponibil gratuit tuturor celor interesaţi.
Dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii despre nevoile cursanţilor seniori şi să învăţaţi noi metode de a aborda în clasă această categorie de vârstă, sunteţi invitaţi să descărcaţi gratuit Setul de Tipsuri şi Metode: https://drive.google.com/file/d/1nflH7XRdwwQCek2058HFHg0U3ufZLZ23/view Mai multe informaţii despre proiect: https://www.facebook.com/Bestfor50/ https://sites.google.com/view/sharingbestfor50/strona-g%C5%82%C3%B3wna
Coordonator: Studium Jezykow Obcych Modern Language Center, Polonia (https://studium.com.pl/) Parteneri: Bridge Language Study House, România (https://www.blsh.ro) International House Tallinn, Estonia (https://www.tallinnlc.ee/)